Zeiss in Nederland

Introductie drie nieuwe ZEISS Milvus objectieven.

Leave a comment

milvus-15mm-18mm-135mm-drieluik

Transcontinenta BV, importeur voor ZEISS foto-en cineobjectieven in Nederland, kondigt hierbij drie nieuwe ZEISS Milvus SLR objectieven aan. Twee super-groothoek objectieven, de ZEISS Milvus 2,8 / 15 en de ZEISS Milvus 2,8 / 18, en het lichtsterke teleobjectief ZEISS Milvus 2.0/135, breiden deze familie van handmatig scherp te stellen objectieven voor digitale spiegelreflexcamera’s uit. Hierdoor komt het totale aantal van ZEISS Milvus brandpuntsafstanden op negen. “De Milvus ZEISS objectieven zijn een waardevolle investering voor de toekomst door hun uitmuntende beeldkwaliteit en haar brede range aan brandpuntsafstanden. Het bestrijkt nu van 15 tot en met 135 millimeter”, zegt Christophe Casenave, Product Manager ZEISS objectieven.

Ontworpen voor High-end DSLR camera’s
“De ZEISS Milvus objectieven zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van de huidige hoge resolutie digitale camera’s en ook aan die van toekomstige modellen. Dit is mogelijk dankzij hun hoge beeldkwaliteit, zelfs onder moeilijke lichtomstandigheden”, zegt Casenave. De nieuwe ZEISS Milvus objectieven worden gekenmerkt door een harmonieuze bokeh en zeer hoge mate van flare controle. Dit laatste is te wijten aan de befaamde T * ® anti-reflecterende coating van ZEISS. Verdere optimalisatie van de ZEISS lenscoating verminderd, nog sterker dan ooit, de kans op ghosting, flare of lichtafval, zelfs in kritieke lichtsituaties. En alle ZEISS Milvus objectieven hebben een zwevend lensdeel ontwerp, dat lensfouten corrigeert op alle scherpstelafstanden. De naam Milvus staat overigens, net als Otus, Batis, Loxia en Touit, voor een type vogel. In dit geval voor een Wouw, een prachtige Europese roofvogel.

zeiss_milvus_product_sample_2016

Diversiteit aan brandpuntsafstanden voor een breed spectrum aan toepassingen.
Met zijn diversiteit aan brandpuntsafstanden, voldoet de ZEISS ‘Milvus’ serie aan vele belangrijke toepassingsgebieden van fotografen, waar de voordelen van handmatig scherp te stellen objectieven optimaal benut kunnen worden. “We willen gebruikers de vrijheid geven om de manier van scherpstellen te gebruiken als een artistieke instrument, aangezien dit één van de belangrijkste creatieve mogelijkheden voor fotografen is”, aldus Christophe Casenave, Product Manager voor ZEISS in Oberkochen. De ZEISS Milvus objectieven zijn dan ook bedoeld voor alle bezitters van hoge resolutie DSLR camera’s en biedt hen een aanzienlijke toegevoegde waarde. Ze zijn echter ook geschikt voor fotografen die zich hebben gespecialiseerd in de toepassingen die door de negen verschillende brandpuntsafstanden optimaal ondersteunt worden zoals bijvoorbeeld; portret, landschap, architectuur en macro-fotografie. De moderne fotograaf is bewust op zoek naar differentiatie, diversificatie en stabiliteit binnen zijn foto- en/of video-uitrusting. De nieuwe ZEISS Milvus objectieven zijn een perfect antwoord op deze wensen.
De ZEISS Milvus serie bestaat nu uit de volgende brandpuntsafstanden: ZEISS Milvus 2.8/15, ZEISS 2.8/18, ZEISS Milvus 2.8/21, ZEISS Milvus 2/35, ZEISS Milvus 1.4/50, ZEISS Milvus 1.4/85, twee macro-objectieven ZEISS Milvus 2/50M en ZEISS Milvus 2/100M en een tele de ZEISS Milvus 2.0/135 APO. “Met deze diversiteit aan extreem hoge kwaliteit SLR objectieven kunnen we de juiste brandpuntsafstand bieden voor bijna elke beeldtoepassing of persoonlijke voorkeur”, aldus Casenave.

Modern product design
De ZEISS Milvus objectieven zijn in het bekroonde ZEISS product design, dat al eerder te zien was bij de ZEISS Otus objectieven. Dit geavanceerde ontwerp zorgt voor uitstekende beeldprestaties en een perfect ergonomisch gebruiksgemak. De ‘easy-grip’ scherpstelring maakt nauwkeurig handmatig scherpstellen mogelijk. De robuuste volledig metalen bajonet van de ZEISS Milvus objectieven staat garant voor vele jaren van betrouwbaar gebruik. Ze worden beschermd tegen stof en spatwater door een O-ring. De robuuste metalen zonnekap is een integraal onderdeel van het totale product ontwerp en wordt standaard meegeleverd bij alle ZEISS Milvus objectieven.

Volledig compatibel met de DSLR-camera’s
De ZEISS Milvus objectieven ondersteunen alle belangrijke modi van DSLR-camera’s (b.v. diafragmavoorkeuze, sluitertijdvoorkeuze en programmastanden, evenals handmatige tijden en belichtingsinstellingen). Ze zijn voorzien van een interface die de gegevens van het objectief doorgeeft aan de camera ( scherpstelafstand, ingesteld diafragma, etc.). Deze informatie wordt opgeslagen in de XIF-gegevens van de foto’s.

ZEISS Milvus objectieven voor video
Het gebruik van de nieuwe ZEISS Milvus objectieven maken tevens een hoge kwaliteit filmopnamen met zachte en filmische bokeh mogelijk. “Met hun extreem hoge contrastweergave, voldoen deze objectieven aan de nieuwste 6K video standaarden en geven ze, niet onbelangrijk bij video gebruik, uniforme kleurkenmerken”, vervolgt Casenave. Alle zes ZEISS Milvus objectieven hebben een uitzonderlijk lange scherpstelslag van de scherpstelring voor een zeer nauwkeurige scherpstelling. De praktische, met rubber beklede scherpstelring, beschikt over uitstekende gripeigenschappen voor een optimale scherpstelling. De unieke ‘de-click’ functie in de ZF.2 vatting objectieven (inmiddels bekend van de ZEISS Loxia serie) biedt filmmakers de mogelijkheid om het diafragma traploos en soepel aan te passen, waardoor professionele resultaten zelfs bij veranderende lichtomstandigheden mogelijk zijn.

zeiss-lens-gears

Compatibel met de ZEISS objectieven “Gears
De nieuwe brandpuntsafstanden van de familie ZEISS Milvus zijn ook compatibel met de ZEISS objectieven “Gears”, het geeft filmmakers veel extra toegevoegde waarde. De ZEISS Gears zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium met een geharde coating. Ze schuiven over het ZEISS Milvus objectief heen en worden snel en eenvoudig vastgezet aan de scherpstelring door te draaien aan twee tegengestelde ringen op de Gear. Na bevestiging kan het ZEISS Milvus objectief aangestuurd worden door een follow focus systeem.

De drie nieuwe ZEISS Milvus objectieven zijn:

sample-pictures-zeiss_milvus_2_8_15_innenseiten_297x210_2016-pdf-pagina-1-van-5

ZEISS Milvus 2.8/15
Dit super groothoekobjectief, met een gezichtsveld van 110 graden, maakt het voor iedere fotograaf mogelijk om een compositie te maken met een extreem perspectief. De ZEISS Milvus 2.8/15 heeft een uitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij open diafragma, met dank aan de goede correctie van kleuraberraties. Kleurranden en vervorming zijn dan ook minimaal. Dit is te danken aan het ZEISS Distagon® ontwerp met 15 lenselementen in 12 groepen, waaronder twee asferische lensdelen, speciaal glas met afwijkende gedeeltelijke dispersie, en een zwevend lenselement ontwerp. Een afneembare zonnekap en een 95mm filterdraad maakt dit objectief ook de ideale metgezel voor speciale toepassingen met behulp van optionele slide-in filterhouders.

18mm-sample

ZEISS Milvus 2.8/18
Dit compacte super-groothoek objectief heeft een geheel nieuw berekend ZEISS Distagon optische ontwerp met 14 lenselementen in 12 groepen, waaronder twee asferische lenselementen. De ZEISS Milvus 2,8 / 18 heeft een korte close-up afstand van slechts 25 centimeter en een interne scherpstelling. Met een beeldhoek van 99,9 graden, is dit objectief de ideale metgezel voor landschap- en architectuurfotografen. Het biedt de mogelijkheid om creatieve opnamen te maken met ongewone perspectieven. De ZEISS Milvus 2,8 / 18 levert een uitzonderlijke beeldkwaliteit en heeft een zeer goede vertekeningscorrectie, de filterdraad heeft een diameter van 77 millimeter.

135mm sample.jpg

ZEISS Milvus 2.0/135 APO
Deze zeer lichtsterke tele geeft een uitstekende correctie van kleuraberraties. Dankzij een groot diafragma en aangename bokeh is het dé perfecte keuze voor portretfotografie op middellange afstand. De beeldhoek bedraagt slechts 18,7 graden en de zeer korte minimale scherpstelafstand van slechts 0,80 meter maakt de ZEISS Milvus 2.0/135mm ook nog eens geschikt voor close-up opnamen in de natuur. De maximale afbeeldingsmaatstaf op deze korte afstand is 1:4, ideaal voor bijvoorbeeld vlinders en insekten. Het heeft een optisch ontwerp met 11 lenselementen in acht groepen en net als de ZEISS Milvus 2,8 / 18, een filter diameter van 77 millimeter. Dit is op dit moment een van werelds beste lichtsterke mediumrange tele objectieven.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe ZEISS Milvus objectieven zullen vanaf november 2016 beschikbaar zijn bij de ZEISS dealers in Nederland (www.transcontinenta.nl/zeissdealers). De adviesverkoopprijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Advertisements

Author: Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s