Zeiss in Nederland

Introductie ZEISS VR ONE Plus bril.

Leave a comment

ZEISS VR One plus banner.jpg

Tweede generatie mobiele VR bril voor een verbeterde, hoogwaardige virtual reality ervaring voor nog meer mobiele apparaten.

Transcontinenta BV, importeur voor ZEISS foto-en cineobjectieven in Nederland, kondigt hierbij de nieuwe ZEISS VR ONE Plus virtual reality bril aan. De ZEISS VR ONE Plus is ontworpen met dezelfde premium ergonomie, materiaal en top kwaliteit ZEISS-lenzen als de eerste generatie VR ONE bril. Er zijn echter een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd die de functionaliteit van de VR bril verder verbeteren. Een van de belangrijkste wijzigingen is de universele smartphone lade die geschikt is voor een Android of iOS-smartphone met een schermgrootte tussen de 4,7 en 5,5 inch. Voorbeelden zijn o.a. de iPhone 6/6s en iPhone 6 Plus en de nieuwe generatie Huawei P9 en P9 plus. De VR ONE Plus wordt daarnaast geleverd met een verwijderbare hoofdband die gebruikers toestaat om de VR bril te configureren afhankelijke van hun kijkgedrag.

“Het VR landschap is sterk veranderd sinds we de VR ONE in 2014 lanceerden”, aldus Franz Troppenhagan, Senior Product Manager bij ZEISS. “De nieuwe VR ONE Plus VR bril is gebaseerd op de vele feedback die we kregen van duizenden VR ONE gebruikers. Deze nieuwe VR bril voldoet ook aan de eisen van de zich steeds verder ontwikkelende VR industrie en nieuwe platforms voor meeslepende en interactieve VR, zoals Google Daydream. “

De ZEISS VR ONE Plus is een update van de populaire VR ONE bril met een aantal specifieke verbeteringen.

  • De hoofdband kan worden gebruikt voor het langerdurig kijken naar video’s of wanneer een controller nodig is om een game te spelen of het op afstand bedienen van een drone. De hoofdband kan ook worden verwijderd voor eenvoudig en snel VR gebruik of het delen van ervaringen met een aantal mensen op plaatsen zoals beurzen, feesten en evenementen.
  • Het foam aan de binnenkant van de VR bril is vervangbaar en kan worden gewisseld om bijvoorbeeld hygiënische redenen.
  • De VR ONE Plus komt met een universele lade die geschikt is voor diverse smartphones en deze nieuwe universele lade ondersteunt nu smartphones met een beeldscherm tussen 4,7 en 5,5 inch.
  • De lenzen van de VR bril kunnen nu ook worden gereinigd met een microvezel doek aan de achterzijde, door het verwijderen van de witte cover.

Schermafbeelding 2016-06-15 om 13.04.32.jpg

Wat is uniek aan de ZEISS VR ONE Plus ten opzichte van andere VR brillen?

De ZEISS VR ONE Plus komt met hoogwaardige optiek, biedt de beste beeldkwaliteit en de beste ergonomie. De gebruikte materialen voelen goed aan. Om de beste virtual reality te ervaren, is beste visuele kwaliteit nodig en die wordt zondermeer geleverd door de ZEISS VR ONE Plus lenzen. De ZEISS VR ONE Plus biedt diverse onderscheidende kenmerken t.o.v. andere VR brillen:

  • het innovatieve optische ontwerp. Handmatige aanpassingen voor verschillende oogpupil afstanden (PD) is niet nodig dankzij de grote zogenaamde ‘eye-box’. Ook wanneer de VR bril niet optimaal is gepositioneerd heeft de gebruiker nog steeds een helder beeld over het gehele zichtveld.
  • brildragers kunnen gewoon hun bril blijven dragen onder de ZEISS VR ONE Plus, wat zorgt voor een nog natuurlijkere en comfortabele VR ervaring
  • de hoge constante beeldkwaliteit over het gehele beeldveld zorgt ervoor dat je ook teksten duidelijk kunt lezen.

Schermafbeelding 2016-06-15 om 13.05.37.jpg

Wat kan de gebruiker doen met de QR code die op de verpakking staat?

De ZEISS VR ONE Plus is een open platform VR bril, ook wel bekend als ‘platform- en software- agnostisch’. Gebruikers hebben de mogelijkheid om te kiezen uit duizenden VR apps beschikbaar voor Android en iOS smartphones via de Google Play of de Apple App Store. Dankzij de samenwerking tussen Google en ZEISS is het nu voor gebruikers gemakkelijker dan ooit om apps te ontwikkelen via de Google Cardboard SDK software. De gebruiker van een ZEISS VR ONE Plus bril hoeft alleen met zijn/haar smartphone deze, door Google gecertificeerde, speciale ZEISS VR ONE Plus QR code te scannen. Na het scannen wordt het beeld van een Virtual Reality app op de smartphone automatisch geoptimaliseerd voor de ZEISS VR ONE Plus.

De ZEISS VR ONE Plus maakt nu zijn debuut op de E3 Expo in Los Angeles van 14-16 juni. ZEISS zal de nieuwe VR ONE Plus tegelijkertijd presenteren met drie innovatieve mogelijkheden voor virtual reality gebruik, waaronder:

1) een nieuwe ‘verborgen object’ mobiele VR game geproduceerd door Side-Kick en gebaseerd op de film ‘Now You See Me 2’ die deze zomer in première gaat.

2) integratie met de DJI Inspire 1, waarmee gebruikers first-person uitzicht (FPV) vanuit de cockpit van hun drone ervaren door middel van virtual reality.

3) een partnership met ‘Dacuda’ dat een mobiele ruimte-schaal VR bril op basis van je smartphone biedt. Deze plug-and-play-Steam enabled oplossing biedt voor een meeslepende ervaring, die in het algemeen alleen voorbehouden is voor high-end VR brillen, maar nu tegen een aantrekkelijke prijs.

Prijzen en beschikbaarheid

De ZEISS VR ONE Plus zal vanaf begin augustus beschikbaar in fysieke winkels en online. De adviesverkoopprijs incl. BTW bedraagt € 129,00. Voor meer informatie over de VR ONE Plus, bezoek die speciale website: www.zeissvrone.tumblr.com

Advertisements

Author: Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s