Zeiss in Nederland

Introductie ZEISS Otus 1.4/85 voor Canon en Nikon.

Leave a comment

Otus_Vincent_Kos-3
Transcontinenta, distributeur van ZEISS objectieven in Nederland, kondigt de nieuwe de ZEISS Otus 1.4/85 aan. Gezien de brandpuntsafstand en de lichtgevoeligheid lijkt de Otus 1.4/85 op het eerste gezicht een traditionele portret lens. Maar bij nadere beschouwing blijkt, dat dit een lichtgevoelig allround objectief is voor fotografen die geen beperkingen aanvaarden als het gaat om het vastleggen van details. Of het nu voor algemeen studiowerk, mode, reclame, product of architectuurfotografie is. In combinatie met moderne DSLR camera’s levert dit objectief ongeëvenaarde beeldkwaliteit, zelfs bij volle opening. Dit nieuwe ZEISS Otus 1.4/85 objectief zal voor het eerst aan het publiek getoond worden op de Photokina in Keulen van 16-21 september 2014.

Otus-85-ZF.2-Product-sample-2014.05.28-11

ZEISS Otus 1.4/85: het succes verhaal wordt voortgezet

“Toen we begonnen met de Otus 1.4/55, begrepen fotografen onmiddellijk de voordelen die ze kunnen krijgen bij het gebruik van een dergelijk objectief. Met behulp van hun high-end full-frame camera, kunnen ze foto’s van een kwaliteit maken die voorheen alleen mogelijk was met het gebruik van dure middenformaat systemen”, legt Christophe Casenave, Product Manager ZEISS cameraobjectieven, uit. “Met de Otus 1.4/85 brengen we nu een tweede objectief uit met dezelfde belofte. We kunnen met de introductie van de ZEISS Otus 1.4/85 opnieuw zeggen dat dit een objectief zonder enig compromis aan de beeldkwaliteit is. Contrast en oplossend vermogen zijn op het maximale niveau. Er zijn geen chromatische aberraties, zelfs in de meest uitdagende lichtomstandigheden en er is geen sprake van vervorming, ghosting of flare. En dit alles bij elke diafragma opening. Wanneer een fotograaf een Otus objectief gebruikt, kan deze zich volledig richten op de samenstelling van het beeld. Er hoeft niet nagedacht te worden over de vraag of de techniek mogelijk een beperkende factor zou kunnen zijn.”

Otus-1.4-85-Application-sample-2014.05.15-02

Nieuw brandpuntsafstand voor ambitieuze professionele fotografen
Optisch valt de ZEISS Otus serie op door haar hoge beeldkwaliteit, zelfs met een open diafragma. Concreet betekent dit een neutrale bokeh op de achtergrond, zeer gedetailleerde beelden zonder optische artefacten, constant hoog oplossend vermogen over het hele beeldvlak, geen kleurzweem of vervorming en een extreem hoog beeldcontrast tot helemaal in de randen. De beeldkwaliteit blijft bijna volledig consistent bij alle afstanden. Grote diafragma openingen kunnen zelfs gebruikt worden voor het maken van close-ups tot op een vrije werkafstand van 0,65 meter. Vooral bij gebruik in combinatie met high-definition 35mm DSLR-camera’s, bereiken de Otus objectieven een medium-formaat kwaliteit die nooit eerder vertoond is. Met andere woorden: lagere investeringen, compactere apparatuur en uitmuntende beelden.

Otus-85-Product-sample-2014.05.28-02

Geen enkele compromis en vervaardigt uit een volledig metalen behuizing
Een blik in de ZEISS Otus 1.4/85 laat zien hoe een dergelijke kwaliteit wordt gerealiseerd. Het objectief bestaat uit elf lenselementen in negen groepen. Eén van de lenselementen heeft een asferisch optisch oppervlak en zes zijn van speciaal glas gemaakt. Het optische ontwerp is gebaseerd op de Planar. Omdat de Otus 1.4/85 apochromatisch is, zijn chromatische aberraties diagonaal (longitudinale chromatische aberraties) gecorrigeerd met behulp van lenselementen die gemaakt zijn van speciaal glas met anomale gedeeltelijke dispersie. Als gevolg daarvan treedt vrijwel geen waarneembare kleurzweem op bij contrastrijke randen voor en achter het scherpstelvlak. Licht-donker overgangen in het beeld, en in het bijzonder hoogtepunten, zijn vrij van kleur artefacten. Daarnaast zorgen de variabele luchtruimten tussen bepaalde lensgroepen (“zwevende elementen ontwerp”) voor een constant hoge beeldkwaliteit over het gehele scherpstelbereik van 80cm tot oneindig.

Otus-85-ZE-Product-sample-2014.05.28-10

Meer informatie en persbericht:
Zoals gezegd zal tijdens de Photokina 2014 in Keulen de Otus 1.4/85 in volle glorie gedemonstreerd worden. De nieuwe Otus 1.4/85 voor Canon (ZE) en Nikon (ZF.2) komt eind september voor de markt beschikbaar. De adviesverkoopprijs voor beide ZEISS Otus 1.4/85 objectieven zal € 4.069,00 inclusief BTW gaan bedragen. Download het ZEISS Otus 1.4/85 persbericht of de nieuwe ZEISS Otus brochure.

Internationale fotografen en de Nederlandse fashion fotograaf Vincent Kos konden even beschikken over een voorseriemodel. Bekijk hun high res voorbeeldfoto’s op de Transcontinenta Flickr account.

Advertisements

Author: Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s