Zeiss in Nederland

Introductie ZEISS Loxia objectieven voor full-frame E-mount.

Leave a comment

ZEISS-Loxia_2_35-en-50mm

Transcontinenta BV kondigt de nieuwe ZEISS Loxia objectieven aan. De ZEISS Loxia 2/35 en Loxia 2/50 objectieven zijn de eerste leden van een nieuwe familie van handmatig scherp te stellen objectieven voor full-frame E-mount camera’s van ZEISS. Ze zijn geoptimaliseerd voor digitale sensoren en elektronische zoekers en zijn voorzien van een mechanische diafragma-instelling én de mechanische de-activering van de klikstop (de klik) voor ambitieuze foto-/videografie. Dit zijn slechts enkele van de hoogtepunten van de nieuwe Loxia serie. Deze nieuwe objectieven zullen van 16-21 september tijdens de Photokina 2014 in Keulen op de ZEISS stand aan het grote publiek worden gepresenteerd.

ZEISS Loxia objectieven: traditie ontmoet modernisme.

“Sinds de Sony Alpha 7/7r/7s gezorgd hebben voor een doorbraak naar full-frame binnen de categorie van compacte systeemcamera’s, is er een groeiend verlangen naar een ‘digitale handmatige scherpstelervaring’ die het beste van beide werelden combineert. De Loxia 2/35 en Loxia 2/50 zijn de eerste leden van een nieuwe familie van handmatig scherp te stellen objectieven voor full-frame E-mount camera’s. Door dit specifieke vakgebied te betreden wil ZEISS wil niet alleen aan deze wens voldoen, maar deze zelfs overtreffen”, zegt Christophe Casenave, Product Manager ZEISS Camera Lenses. “Als ik de Loxia objectieven in slechts één zin moet beschrijven zou ik zeggen; ‘traditie ontmoet modernisme’. Deze objectieven zijn ontworpen voor fotografen die genieten van het vastleggen van spontane scènes, zonder het oog te verliezen voor de beeldcompositie in de camera”.

Loxia-50-mm-Product-Sample-2014.05.08-10

Vrijheid van compositie bij foto-en videografie met ZEISS Loxia objectieven

Vrijheid van compositie bij de fotografie was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de ZEISS Loxia 2/35 en Loxia 2/50 objectieven. Een elektronische interface verzendt de objectiefgegevens (EXIF), maar registreert ook iedere scherpstelbeweging en het activeert de scherpstel loep-functie van de camera. Dit ondersteunt de mogelijkheden van moderne compacte camera systemen met een elektronische zoeker. Bovendien maken de Loxia objectieven precies handmatig scherpstellen en een mechanische instelling van het diafragma (diafragma voorkeuze) mogelijk. De mechanische uitschakeling van de voelbare en hoorbare diafragmaklik. De hierdoor te realiseren progressieve en geruisloze diafragma-instelling maakt de Loxia tot een instrument dat een hoge mate van creatieve mogelijkheden biedt. Niet alleen voor fotografen, maar ook voor ambitieuze filmers. Dankzij hun nauwkeurige handmatige scherpstelling zijn de Loxia 2/35 en Loxia 2/50 ook geschikt voor professionele videoproducties.

Loxia-35-mm-Product-Sample-2014.05.08-7

De Loxia objectieven familie is speciaal geoptimaliseerd voor digitale sensoren. Het optische ontwerp van de Loxia 2/35 is gebaseerd op de ZEISS Biogon en bestaat uit negen lenselementen in zes groepen. Met een full-frame brandpuntsafstand van een gematigde groothoek, is dit objectief bijzonder geschikt voor natuur-, landschap- en architectuurfotografie. Het creatieve potentieel komt ook naar voren dankzij de korte minimale werkafstand van slechts 30cm, die close-ups met een ongewone perspectief mogelijk maakt. Het ontwerp van de Loxia 2/50 is gebaseerd op de ZEISS Planar en heeft zes lenselementen in vier groepen. Als een ‘klassiek’ standaardobjectief met een full-frame brandpuntsafstand van 50 millimeter, biedt het fotografen een beeldveld dat overeenkomt met het natuurlijke gezichtsveld. De Loxia 2/50 is bij uitstek geschikt voor een breed scala van situaties. Van reisfotografie, familiefotografie en fotojournalistiek tot portretten. En met een minimale werkafstand van 37 centimeter is dit objectief ook geschikt voor close-ups.

Loxia-2-35-application-sample-2014.07.23-09

Ga voor voor meer details en de technische gegevens naar de ZEISS website en bekijk de talloze ZEISS Loxia voorbeeldfoto’s op de Transcontinenta Flickr account.
De Loxia 2/50 zal wereldwijd beschikbaar komen in oktober 2014 en de Loxia 2/35 aan het einde van het vierde kwartaal van 2014. De verkoopadviesprijs zal t.z.t. bekend gemaakt worden.

Advertisements

Author: Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s