Zeiss in Nederland

Introductie van de geheel nieuwe ZEISS Touit 2.8/50M macro 1:1 voor Sony E en Fujifilm X camera’s.

Leave a comment

Zeiss_Touit_2.8_50M_X_3X

Transcontinenta, distributeur van ZEISS objectieven in Nederland, kondigt de ZEISS Touit 2.8/50M aan. Een nieuwe aanwinst binnen de familie van Touit autofocus objectieven voor mirrorless systeemcamera’s. Steeds meer fotografen profiteren van de groeiende mogelijkheden van compacte systeemcamera’s met APS-C sensoren. Met de Touit 2.8/12 en Touit 1.8/32, biedt ZEISS al twee objectieven met E- en X-mount die voldoen aan de eisen van ambitieuze fotografen. De nieuwe ZEISS Touit 2.8/50M is nu een toevoeging voor opnamen met wat langere brandpuntsafstanden, evenals extreme close-ups.

Touit_2.8-50M_Michael-Pollmann-(3)_Sony-E-_-Flickr---Photo-Sharing!

De ZEISS Touit 2.8/50M macro biedt een vergrotingsfactor tot 1:1. Hierdoor verschijnt het gefotografeerde onderwerp op de camerasensor op ware grootte. Details die niet kunnen worden gezien met het blote oog, worden indrukwekkend zichtbaar uitvergroot bij opnamen op korte afstand. Dit nieuwe Touit objectief volgt in de voetstappen van de befaamde ZEISS macro objectieven met een vergrotingsfactor van 1:2, zoals de Makro-Planar T* 2/100 en de Makro-Planar T* 2/50. Dit zijn objectieven die zich reeds ruimschoots hebben bewezen als top macro-objectieven onder de Canon en Nikon DSLR gebruikers.

Op een APS-C camera “gedraagt” de Touit 2.8/50M zich als een gematigd tele-objectief en is daarmee direct ook perfect als portretobjectief te gebruiken. Met een crop-factor van 1.5x is het te vergelijken met een 75mm op een full-frame camera. Ook hier toont de nieuwe Touit zijn enorme veelzijdigheid. Het objectief beslaat afstanden vanaf 15 centimeter tot oneindig met een vergrotingsmaatstaf tot 1:1. De Touit 2.8/50M is een veelzijdig autofocus objectief, dat zeer goed past bij de flexibele toepassingen van compacte APS-C systeemcamera’s. De beeldkwaliteit maakt het een ideale keuze voor close-up- én portretfotografie.

Touit_2.8-50M_Mia-Royal_Fujifilm-XM1

De ZEISS Touit 2.8/50M maakt ook gebruik van het hoogwaardige ZEISS “floating lens elements” ontwerp. Hierdoor kan het objectief hoge beeldprestaties bereiken van oneindig tot en met de minimale instelafstand. De uitzonderlijke beeldkwaliteit blijft daarbij behouden, onafhankelijk van de ingestelde afstand. Twee asferische lenselementen leveren een belangrijke bijdrage aan deze hoge beeldkwaliteit. Twee extra lenselementen met lage dispersie zorgen ervoor dat de laterale en longitudinale chromatische aberraties tot een minimum worden beperkt.
Een ronde, negenbladige, diafragma opening geeft de onscherpe gebieden op de foto een zacht en zeer natuurlijk ogend karakter. Scherpe onderwerpen, omringd door een wazige achtergrond, worden duidelijk geaccentueerd. Dit zorgt voor een harmonieuze en evenwichtige bokeh. De uitstekende scherpte bij ieder diafragma vergroot het gebruiksspectrum van de ZEISS Touit 2.8/50M.

“De nieuwe ZEISS Touit 2.8/50M is de ideale aanvulling voor fotografen die ook al onze andere twee Touit objectieven gebruiken. Eigenaren van APS-C-systeem camera’s met een Sony E- of Fujifilm X- vatting, die op zoek zijn naar een nieuw high-end objectief, zullen de ZEISS Touit 2.8/50M zeker ook willen gaan gebruiken. Of een fotograaf nu oog heeft voor het allerkleinste detail of scherpe portretten en een aangenaam bokeh wil, deze nieuwe allround Touit zal zeker bovenaan hun verlanglijstje staan”; aldus Dr. Michael Pollmann, Product- en Program Manager van ZEISS Camera Objectieven.

Prijs en beschikbaarheid:
De ZEISS Touit 2.8/50M met Sony E- en Fujifilm X vatting zal wereldwijd beschikbaar zijn in maart 2014. De geadviseerde verkoopprijs bedraagt € 915,00 (incl. BTW.)

Voorbeeldfoto’s:

High Res sample foto’s zijn te vinden in de Transcontinenta Zeiss Touit collectie op Flickr: http://www.flickr.com/photos/transcontinenta/collections/72157633431462820/

Specificaties:

Brandpuntsafstand 50mm
Effectieve brandpuntsafstand voor APS-C 75mm
Diafragmareeks f/2.8 – f/22
Lens elementen/Groepen 14/11
Scherpstelbereik 0,15m – ∞
Vrije werkafstand tot frontlens 0,05m – ∞
Beeldhoek** (diag./horiz./vert.) 31° / 26° / 18°
Doorsnede van beeldveld 28,2mm
Minimaal opnamevlak** 23,5 x 15,6mm
Maximale vergrotingsmaatsaf 1:1
Filterdraad M52 x 0.75
Scherpstelslag scherpstelring (∞ – 15 cm) 720°
Diameter max. (met zonnekap) E, X: 75mm
Diameter van de scherpstelring E, X: 65mm
Lengte (zonder lensdop/zonnekap) E, X: 91mm
Lengte (met lensdop/zonnekap) E: 104mm

X: 108mm

Gewicht (zonder lensdop/zonnekap) E, X: 290 gram
Camera vatting Sony E, Fujifilm X

*  Status op 30-01-2014

** Bij APS-C formaat

 

 

Advertisements

Author: Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s