Zeiss in Nederland

Zeiss Apo Sonnar T* 2/135 krijgt Digifotopro Platina Award.

Leave a comment

Schermafbeelding 2013-05-30 om 10.42.53

zeiss-135mm-apo-platina-awardHet fototijdschrift Digifotopro heeft een zeer uitgebreide test gedaan van de professionele Zeiss APO Sonnar T* 2/135. Ze laten op hun website een eerste test zien en in het blad van deze maand ook nog de resultaten van een praktijktest door Fashionfotograaf Vincent Kos. Hier wat van hun bevindingen:

“De verwachtingen zijn natuurlijk hooggespannen als Carl Zeiss een nieuw objectief uitbrengt. De Duitse fabrikant heeft immers een uitstekende reputatie. Tijd om de Apo Sonnar T* 2/135 op de pijnbank te leggen om te zien of hij aan de verwachtingen kan voldoen. We hebben een testexemplaar voor Canon op de redactie en testen deze in combinatie met de Canon 5D Mark II.”

“Wat snel opvalt is de zeer goede scherpte op f/2. Niet alleen in het midden van het beeld is de detailering enorm, ook in de hoeken blijft de beeldkwaliteit overeind.”

Grote atractie van de Zeiss is natuurlijk de zeer kleine scherptediepte op f/2. Zeker als je het objectief op zijn kortste scherpstelafstand van 0,85 meter gebruikt is het scherpteverloop zeer extreem. Daar komt nog bij dat de bokeh zeer aangenaam van karakter is. Wat dat betreft zal dezer 135mm zeker op het verlanglijstje van een heel aantal portretfotografen komen te staan.”

Conclusie:

We zijn diep onder de indruk van de APO Sonnar 2/135. Het is absoluut een optisch hoogstandje. Vanaf F2.0 tot en met F11 is de scherpte ronduit indrukwekkend. We kunnen niet anders dan de Zeiss belonen met een Platina medaille.

Advertisements

Author: Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s