Zeiss in Nederland

Carl Zeiss toont veel nieuwe producten op de Photokina.

Leave a comment

Photo-23-09-12-11

Zeiss 135mm F2.0 APO:

Carl Zeiss heeft op verzoek van veel fotografen de range van handmatig scherp te stellen objectieven uitgebreid met de nieuwe Carl Zeiss 135mm F2.0 APO in een ZE en ZF.2 uitvoering. De beeldkwaliteit behoort tot de absolute top en de zeer lange scherstelslag maakt het scherpstellen voor foto én video een waar genoegen. Dit objectief is een regelrechte aanrader voor iedere Canon en Nikon full-frame camera bezitter.

Nieuwe toprange objectievenserie voor full-frame camera’s.:

Bij het ontwerpen van de geheel nieuwe Carl Zeiss 55mm F1.4 ZE en ZF.2 is niet gekeken naar een objectief met bepaalde afmetingen, maar alleen naar het behalen van de allerhoogste beeldkwaliteit. Door een nieuwe optische constructie en toepassing van nieuwe glassoorten is dit hét nieuwe standaardobjectief voor de full-frame Canon en Nikon DSLR. Het objectief maakt geheel nieuwe creatieve toepassingen mogelijk in foto- en video-opnamen. Deze nieuwe Carl Zeiss productfamilie zal naast de huidige ZE en ZF.2 range komen te staan en zal in de toekomst nog uitgebreid worden met een objectief in het groothoek- en telebereik. 

Carl Zeiss autofocus objectieven voor Fujifilm X en Sony Nex:

Met de komst van steeds meer hoogwaarde mirrorless camera’s met verwisselbare objectieven, stijgt ook de vraag naar steeds hoogwaardigere objectieven. Zo gebruiken velen al de Carl Zeiss ZM objectieven met Leica M vatting op hun MIL camera mbv van adapters zoals van bijv. van Novoflex. Deze objectieven worden zeer bewust gekocht vanwege het feit dat ze zeer nauwkeurig handmatig shcerp te stellen zijn en ook te gebruiken zijn met “zone-focusing”. Er zijn echter ook andere gebruikers die liever met een autofocus objectief werken. De nieuwe productrange van Carl Zeiss biedt dan ook topkwaliteit in beeld, in een compacte behuizing en mét automatische scherpstelling. Zomer volgend jaar zullen de eerste drie objectieven verkrijgbaar zijn voor Sony Nex en Fujifilm X: 2.8/12, 1.8/32 en 2.8/50 macro.

Bekijk de video waarin Dr. Michael Pollmann, Consumer Lenses Product en Program Manager in de Carl Zeiss Camera Lenses Division uitleg geeft over de hierboven vermelde Carl Zeiss producten.


Advertisements

Author: Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s