Zeiss in Nederland

Close-up straatportretten met Carl Zeiss ZM objectieven op de Olympus OMD.

Leave a comment

Schermafbeelding_2012-05-30_om_09

Met behulp van een Leica M naar M4/3 adapter zijn de Carl Zeiss ZM objectieven ook te gebruiken op een Panasonic en Olympus M4/3 camera. Hierdoor worden de mogelijkheden van de camera’s uitgebreid met topkwaliteit handmatig scherp te stellen Zeiss objectieven. De lange scherpstelslag en duidelijke indicatie van de afstand in meters maakt ze ideaal voor het toepassen van “zone focusing”.

Schermafbeelding_2012-05-30_om_09

Hierbij is een soort snapshot instelling mogelijk voor het snel snel kunnen maken van een foto zonder dat men op de afstand hoeft te letten. Voor het maken van straatportretten in Amsterdam werd gebruik gemaakt van de Olympus OMD en de Carl Zeiss Biogon T* 35mm F2.0 ZM en Carl Zeiss Tele Tessar T* 85mm F4.0 ZM.

Schermafbeelding_2012-05-30_om_09

Zoals alle Zeiss ZM objectieven hebben ook deze een 10 bladig diafragma wat zorgt voor een zeer fraaie onscherpe weergave van de achtergrond (Bokeh). Het hoge microcontrast en detailscherpte zorgt voor een bijna 3D effect van het hoofdonderwerp.

P.S.

Alle Carl Zeiss ZM objectieven zijn met een adapter ook te gebruiken op de Sony Nex camera’s.

Bekijk de foto’s:

 

 

 

Advertisements

Author: Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s