Zeiss in Nederland

Nieuwe Carl Zeiss Distagon T * 2,8/15 geeft nieuwe creatieve mogelijkheden.

Leave a comment

Schermafbeelding_2012-03-15_om_10

Transcontinenta, de officiële importeur van Carl Zeiss in Nederland, introduceert een nieuw super groothoek objectief. De super groothoek Distagon T * 2,8/15 zal vanaf mei 2012 beschikbaar zijn met een Canon EF (ZE) of Nikon F bajonet (ZF.2). Met een extra grote beeldhoek van 110 graden in combinatie met een lichtsterk f/2.8 diafragma, biedt dit nieuwe Carl Zeiss objectief de mogelijkheden voor dramatische perspectieven en prestaties die volledig aan de eisen van de meest ambitieuze landschaps- en architectuurfotografen voldoen. Met een unieke mogelijkheid om gebeurtenissen op een natuurlijke én bijzondere manier vast te leggen, is dit nieuwe Carl Zeiss objectief ook de ideale partner voor reclame-, journalistieke- en commerciële fotografie.

Schermafbeelding_2012-03-15_om_10

“Met de Distagon T * 2,8/15 zet Carl Zeiss de nieuwe standaard in super groothoek fotografie”, aldus Michael Pollmann, Consumer Lenses Program Manager van de Carl Zeiss Camera Lens Divisie. “Zelfs bij volle lensopening geeft dit nieuwe objectief uitstekende detaillering en biedt het ruimte voor zeer fantasierijke beeldvastlegging opnamemogelijkheden? “.

De Carl Zeiss Distagon T * 2,8/15 is voorzien van twee asferische lensdelen en speciale glassoorten met abnormale gedeeltelijke lichtbreking voor een buitengewoon krachtige correctie van chromatische aberratie. Het ontwerp ,met zwevende lenselementen, staat garant voor een hoge beeldkwaliteit van dichtbij tot oneindig. Net als de andere Carl Zeiss SLR objectieven in de ZE en ZF.2 series, worden strooilicht en reflecties goed onder controle gehouden door de Carl Zeiss T* anti-reflecterende coating en de verfijnde behandeling van de randen van de lenselementen met speciale lichtabsorberende finish.

Schermafbeelding_2012-03-15_om_10

De Carl Zeiss Distagon T* 2,8/15 zal in de loop van de maand mei beschikbaar zijn bij de Carl Zeiss dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs bedraagt € 2.559,- inclusief BTW.

 

Technische kenmerken:

 • Brandpuntafstand 15 mm
 • Diafragmabereik f/2.8 -22
 • Aantal lenselementen/-groepen 15/12
 • Scherpstelbereik: 25cm tot oneindig
 • Beeldhoek (diag./horiz./vert.) 110°/ 100°/ 76°
 • Macrobereik* 340 x 221 mm (maco)
 • Beelverhouding bij macro 1:9 (macro)
 • Filterdraad M95 x 1.0
 • Lengte incl. lenskap 132 mm (ZF.2) 135 mm (ZE)
 • Diameter 103 mm (ZF.2) 103 mm (ZE)
 • Gewicht 730 gram (ZF.2) 820 gram (ZE) Vatting ZF.2 (F bajonet Nikon) ZE (EF bajonet Canon)
Advertisements

Author: Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s