Zeiss in Nederland

Carl Zeiss CP.2 objectieven voor profesioneel filmen met DSLR’s.

Leave a comment

Media_httpblogvincent_ihedf

Iedereen die zich professioneel bezig houdt met filmen met een DSLR loopt al snel tegen de beperkingen op van de standaard reflex objectieven. Vooral bij het filmen van complexe scènes waarin acteurs constant in beweging zijn, zult u merken dat de USM scherpstelmotoren en de scherpstelslag op het merendeel van de Canon EF objectieven simpelweg niet betrouwbaar genoeg zijn. Voor het perfect opnemen van een serieuze documentaire en/of cinema situaties kun je het beste gebruik maken van de Carl Zeiss CP.2 objectieven.
De vier voor de hand liggende redenen voor een professioneel filmer als bijv. Vincent la Foret om voor Carl Zeiss objectieven te kiezen:

  1. De grootste beslissingsfactor om een set Carl Zeiss Compact Prime objectieven te kopen is dat de scherpstelslag op het objectief een volledige 300 graden bedraagt. Dat betekent dat een “focus puller” 300 graden heeft om accurate markeringen te plaatsten. Hierdoor is het veel beter mogelijk om minimale scherpstelverschillen te gebruiken bij lichtsterke objectieven met een kleine DOF.  Door de mechanische stop bij oneindig en bij macro is het onmogelijk om al je markeringen te wissen, zoals bij een autofocus objectief.  
  2. Elk Carl Zeiss objectief heeft een “geared” scherpstelring en diafragma. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om dit met behulp van een motor te regelen, maar ook zorgt het aansturen van het diafragma voor een traploze overgang! Dit is een must voor wisselende situaties waarbij je een vloeiende overgang wilt creëren tussen lichte en donkere shots. Bij een EF objectief is het verschil altijd nog 1/3 stop, waardoor een vloeiende overgang niet mogelijk is. 
  3. De kwaliteit van de Carl Zeiss objectieven is uitzonderlijk – zelfs bij volle opnening – en ook opvallend goed aan de randen van het beeld.
  4. Een set Carl Zeiss objectieven is voor het grootste deel gelijk in grootte en vorm – dus wanneer u overschakelt van een 28mm tot 85mm objectief, dan hoeft u niet de afstand of de hoogte van uw matbox of uw followfocus apparatuur aan te passen – dit kan belangrijke tijd besparen en u toestaan om objectieven te wisselen zonder enig oponthoud.
Uebersicht_shop_compactprime
Vincent la Foret geeft op zijn blog nog veel meer tips en verteld ook waarom hij bepaalde Carl Zeiss objectieven aanraad boven anderen. Lees zijn bevindingen en aanbevelingen op: blog.vincentlaforet.com

 

Advertisements

Author: Transcontinenta

Transcontinenta (www.transcontinenta.nl) is importeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie. Onze merken zijn: Leica, Tamron, Gitzo, Lensbaby, Metz, broncolor, VISATEC, kobold, Bushnell, Carl Zeiss, Tamrac, Kenko, HP, Lexar, Multiblitz, Lastolite, Datacolor, Mola, Hedler, Datacolor, Polaroid, The Impossible Project, Juden Juka, Gossen, Artisan & Artist, Lenspen, Gary Fong, Azden, Novoflex, Tetenal, Technotape, B&W International, Delkin, Telefunken, Kaiser Fototechnik, Rotatrim, Agfa, ION the Actioncam en Cotton Carrier. Bezoekadres en Pro-Room: Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s